Utdanning

Du må ha fullført og bestått:

eller

Realkompetanse

Hvis du er 23 år eller eldre i opptaksåret, og ikke har bestått et av utdanningsprogrammene som kvalifiserer for opptak, kan du søke på grunnlag av realkompetanse.

Selv om du søker opptak på grunnlag av realkompetanse, må du som andre søkere oppfylle kravene om helse, vandel og førerkort samt bestå fysiske tester.

Her kan du lese mer om realkompetansevurdering

Ofte stilte spørsmål

 • Har skolen egen studentsamskipnad?

  Skolen jobber med å få på plass avtale med en studentsamskipnad.

 • Hvor ligger skolen?

  På Fjelldal, i Tjeldsund kommune, mellom Harstad og Narvik. Nærmeste handelssentrum er Evenskjer, ca. 20 minutter med bil.

 • Er det bra studentmiljø?

  Motiverte og faglig sterke lærere, sammen med et kompetent administrativt og teknisk personell, vil gjøre alt de kan for å skape et godt og sosialt læringsmiljø på skolen.

 • Finnes det treningstilbud på Fjelldal?

  Skolen har egen gymsal og treningsrom. Det er fantastisk natur med fjord og fjell i umiddelbar nærhet til skolen.

  Det er flere skiløyper nært skolen, samt fotballbane og ridebane. Kommunen og lokalmiljøet jobber sammen med skolen for å få på plass et godt fritidstilbud før skolen starter opp.

  Det er kort vei til Evenskjer, med blant annet treningssenter, og Harstad og Narvik har alt det en middels stor by kan tilby.

 • Hvordan er fasilitetene rundt skolen?

  Gapahuker, turløyper, båthavn, ridebane, ballbinge, fotballbane, Ramsund idrettslag kickboxing, skytterlag

 • Hvor skal studentene bo?

  Snart starter byggingen av 240 splitter nye studenthybler ved Brann- og redningsskolen. De første 80 skal etter planen stå klare i januar 2025. Studenter som starter i august 2024, vil få tilbud om å bo i midlertidige brakkerigger av god standard.

  Det vil selvfølgelig også være mulig å leie på det private markedet.